Властите на украинската ДНР, както и на отцепилата се от Украйна

...
Властите на украинската ДНР, както и на отцепилата се от Украйна
Коментари Харесай

Наредиха спешна евакуация в Донецк и Луганск

Властите на украинската ДНР, както и на отцепилата се от Украйна Луганска национална република подредиха всеобща евакуация на популацията към Русия заради заплахата от военни дейности от страна на Украйна , заяви ръководителят на ДНР Денис Пушилин , представен от съветски медии и водачът на Луганската национална република Леонид Пасечник, съобщи БГНЕС.

Пушилин съобщи, че Зеленски възнамерява да подреди нахлуване в Донбас в близко бъдеще.

" Украинският президент Володимир Зеленски скоро ще заповяда на военните да преминат в нахлуване и да изпълнят проекта за навлизане на територията на Донецката и Луганската национални републики ", съобщи ръководителят на ДНР в изключително послание към жителите на републиката, оповестено на неговия уеб страница.



" При обстрел на обитаеми места на ДНР от украинска страна може да бъдат застрашени животът и здравето на жителите на републиката. Затова от през днешния ден, 18 февруари, е проведено всеобщо централизирано овакантяване на популацията към Руската федерация . Жените, децата и възрастните хора би трябвало да бъдат евакуирани преди всичко ", сподели ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин.

" Всички цивилни жители би трябвало да избягат от следения от бунтовниците Донецки район в Русия ", съобщи неговият началник.

Ръководителят на ДНР съобщи, че е постигнал съглашение с съветското управление за настаняване на жители на републиката в Ростовска област.

" Съгласно съглашението с управлението на Руската федерация, в Ростовска област са готови места за приемане и настаняване на наши жители. На евакуираните ще бъде предоставено всичко належащо. Създадени са всички условия за бързо прекосяване през контролно-пропускателните пунктове ", сподели той във видеообръщението.

И водачът на отделилата се от Украйна Луганска национална република Леонид Пасечник прикани жителите ѝ в най-кратки периоди да се изтеглят в Русия.

„ С цел недопускане на жертви измежду мирното население приканвам жителите на републиката, които нямат повиквателна за готовност и не са ангажирани в животоосигуряващи обществени и цивилен инфраструктури, в най-кратки периоди да заминат за територията на Руската федерация “, съобщи той.

Лидерът на ЛНР заяви, че Русия има подготвеност на настани на своя територия жителите на републиката Пасечник прикани „ всички мъже, способни да носят оръжие, да излязат и да защитят земята си “.

По-рано през днешния ден ЛНР заяви, че украинските сили за сигурност обстрелват републиката с тежки оръжия, напомня БГНЕС.

Украинските сили за сигурност обстрелват с минохвъргачки обитаемоте места Золотое-5 и Обозное, заяви пред кореспонденти представителството на Луганската национална република в Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня.

" Въоръжените формирования на Украйна жестоко нарушиха режима на преустановяване на огъня, в това число с потреблението на тежки оръжия ", съобщи офицер от представителството на ЛНР в Центъра.

По думите му украинските сили за сигурност са стреляли със 120- и 82-милиметрови минохвъргачки по следените от ЛНР селища Золотоее-5 и Обозное.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР